Home » , » Berita - Rambut Bertukar Menjadi Hijau Secara Tiba-tiba

Berita - Rambut Bertukar Menjadi Hijau Secara Tiba-tiba

Written By Pria Teruna on Thursday, December 22, 2011 | 12:15 PM


STOCKHOLM - Bagi beberapa perempuan eksentrik, rambut berwarna hijau tentunya menjadi kebanggaan. Tetapi apabila warna rambut itu tidak diinginkan, tentunya boleh membuat kesal.

Sekelompok perempuan di Sweden terkejut saat rambut pirang yang mereka jaga selama ini, berubah dalam sekejap menjadi hijau. Perubahan ini terjadi saat mereka sedang mandi. Demikian diberitakan News Lite, Rabu (21/12/2011).

Sedar ketika rambut mereka berubah hijau, perempuan-perempuan ini mengira aliran air ke rumah mereka mengandung tembaga yang cukup tinggi. Tetapi saat diselidiki, kandungan tembaga pada aliran air rumah itu tidak memiliki masalah.

Petugas kebersihan air yang mencari tahu penyebab perubahan warna air ini menemukan, air panas yang digunakan perempuan ini ternyata membuat lapisan tembaga pada paip air mengelupas.

Secara tidak sengaja, air panas dan tembaga itu bereaksi dan membuat air berubah berwarna hijau. Akhirnya, perempuan-perempuan ini terpaksa mandi dengan air dingin agar rambut mereka tidak lagi menjadi hijau.


Read more: http://www.borakkosong.com/2011/12/rambut-wanita-ini-tiba-tiba-menjadi.html#ixzz1hEY5TK7O

1 comments:

 1. Ruangan Pengiklanan Percuma di www.1tradezone.my

  Kami ingin memperkenalkan satu lagi platform pengiklanan secara percuma dalam talian yang membolehkan peniaga dan individu untuk menjual atau mempromosi barangan/perkhidmatan mereka melalui internet. Ianya satu peluang yang baik untuk mereka yang menjalankan perniagaan secara online.

  Kenapa Memilih www.1tradezone.my?

  * 100% percuma.
  * Anda boleh mengiklankan produk/perkhidmatan sehingga 100 iklan.
  * Tempoh pengiklanan selama 200 hari.
  * Anda boleh mengemaskini iklan tanpa sebarang halangan.


  Maklumat lanjut, sila layari www.1tradezone.my

  ReplyDelete