Home » , » Gambar - Luar Biasa

Gambar - Luar Biasa

Written By Pria Teruna on Sunday, December 11, 2011 | 8:31 PM

Gambar-gambar ni semua merupakan gambar peristiwa yang sebenar.

Gambar 1.
Photobucket

Ini adelah gambar rumah api di tengah2 laut ketike ribut(i know u know that is rumah api)





Ini adelah video dari gambar di atas... anyway i love the music .. Lalllaaaaalaaa... Laaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!1lalalaaa... wtf?





Gambar 2.
Photobucket

Ini adelah gambar sebuah kapal dimana kapal tersebut sedng menuju ke arah ribut, atau ribut sedang menuju ke arahnya.. im not sure..





Gambar 3.
Photobucket

Pada 6 Ogos 2000, berlakunya kebakaran kat Sula di Western Montana. Gambar tersebut di Snap oleh John McColgan menggunakan Kodak DC280 digital camera.





Gambar 4.
Photobucket

Gambar ini sungguh tragic di mana budak perempuan ni(Omayra Sanchez) yg umurnya 12thn telah terperangkap dan tidak boleh dikeluarkan kerana kakinya tersangkut pada runtuhan yg telh berlaku. Pasukan penyelamat tak dapat nak selamatkan budk sebb kakinya tersangkut salah satu cara nak selamatkan ade dengan mematahkan kaki budak nih dan menarikny.. mereka dan cube untuk mengeluarkan air yg bertakung tapi x berjaye.. selepas 2 hari...xley buat ape ... x tarik pon last2 budak ni ... Its Sad.





Gambar 5.
Photobucket

Di atas adelah bunga rose buatan manusia di Bikini Atoll pada 1 mac 1954, gambar ni diambil dengan jarak 15 batu, ianya ribuan kali lebeh hebat daripada bom atom yg di jatuhkan di hiroshima pada 1945.





Gambar 6.
Photobucket

Ni adelah ribut ais, di mana semua jadi beku. Otak pon beku, tido je lah.





Gambar 7.
Photobucket

Kepala ikan jerung. Buat sup.





Gambar 8.
Photobucket

Ini adelah kapal selam Rusia yg muncul di pantai Russia.







Gambar 9.
Photobucket

Jambatan yang sangat panjang.





Gambar 10.
Photobucket

This is nuclear warheads re-entering the atmosphere(kepale nuclear memasuki semula atmosfera? watafak?). Gambar ni diambil ketika percubaan di lakukan. Aku rase klu sebelum nuclear tu sampai.. camnih la agaknye rupenye..





Gambar 11.
Photobucket

Gambar jerung berdekatan manusia yg sedang berkayak. This is True people!





Gambar 12.
Photobucket

Ini adelah gambar brung hering yg sedng stalk budak tuh, budak nih otw ke camp makanan United Nation. Ape yg jadi kat budak nih selepas tuh.. takde sape yg tau.. photografer yg amik gambar budak nih plak bunuh diri selepas beberape bulan.





Gambar 13.
Photobucket

Pandang dari titik tgh bulatan ke titik tgh bulatan yg len. Kalau korang terer, jangan bagi bulatan tersebut bergerak.





Gambar 14.
Photobucket

Petir memanah pokok.







Gambar 15.
Photobucket

Senyuman pelangi.





Gambar 16.
Photobucket

Petir memanah rumah.. KabOmmmMM!.. bunyik dier same cam kawan aku yg suke cite Kabom2!





Gambar 17.
Photobucket

Ini adelah Ombak Tahiti's Teahupoo.





Gambar 18.
Photobucket

Ini adelah gambar benar, bukan tipu. ianya diedit supaya nampak macam lukisan.





Gambar 19

Panahan Petir Ke bangunan.

0 comments:

Post a Comment